НачалоНовини 2019/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.02.2019 - Служителите от РДГ – Бургас са съставили 15 акта за нарушения на Закона за горите, лова и опазване на дивеча

През почивните дни, на 9 и 10 февруари 2019 г., горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверки в с. Драчево, общ. Средец, с. Крумово Градище, общ. Карнобат и с. Грозен, общ. Сунгурларе. Служителите са съставили 10 акта на лица, които са съхранявали немаркирана и без необходимите документи дървесина. Задържани са общо 8 кубика незаконни дърва за огрев. 

За нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча са съставени 2 акта на лице участвало в групов лов в землището на с. Драчевo, община Средец, ловище „Кайш баир”. Задържани са 4 бр. патрони и едно бренеке.

Задържан е и един бензиномоторен трион, собственост на нарушител, извършващ незаконна сеч в общинска горска територия, в землището на гр. Карнобат.

За непредставяне на документация, съгласно нормативно определен срок, на 11 февруари служителите на РДГ – Бургас са съставили акт на собственик на обект за съхранение, преработка и експедиране на дървесина.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност