НачалоНовини 2020/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.10.2020 - 190 деца учиха с горските от ДГС-Генерал Тошево

190 деца от община Генерал Тошево се включиха в урока на горските педагози, организиран от екипа на Държавното горско стопанство. Експерти от ДПП „Шуменско плато“ и СИДП показаха на децата как да се ориентират в гората, какво означават различните видове маркировка и за какво служи компаса. По-големите ученици подредиха сами всичко, което според тях е необходимо за поход в планината, но най-много се забавляваха по време на състезанието за най-бързо разпъване на палатка и устройване на лагер след преход.

Важна част от горските уроци са и правилата за палене на огън, като учениците от 3 и 4 клас научиха какво трябва да правят, когато са на пикник в гората и искат да запалят огън, къде е разрешено това и какво се случва ако пламъците не бъдат загасени. Горските показаха на децата каква екипировка използват, когато се борят с огнените стихии и им демонстрираха как се гаси огън с гръбна пръскачка.

Децата от 1 и 2 клас получиха като подарък книжката „Приказки от гнездото“, в която горските педагози по достъпен начин ги запознават с живота на малкия креслив орел, как се размножава, какво използва за храна и къде се среща. Малчуганите учиха и се забавляваха, като всички влязоха в ролята на орлета – строиха си гнезда, мътиха яйчицата и търсиха храна за малките пилета, за да заякнат и да отлетят на юг. В края на игрите всяко „орле“ получи сладка изненада от домакините от ДГС-Генерал Тошево.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност